Com tenir cura dels mobles de fusta

Manteniment
evitar ratllades fusta envernissada fusta natural manteniment tractem el corc

El menjador és l'espai on la família es reuneix i es relaxa, on els convidats se sentin quan ens visiten: una habitació que parla de nosaltres i que la fusta - un material bonic i tradicional - pot decorar i fer diferent.

Una gran taula llisa i de fusta bruta, o bé un moble de principis del segle XX marqueteria, però també decoracions modernes de fusta lacada: canvien el look dels nostres ambients i decoren l'instant. Cuidar és fonamental per mantenir bonics i preservar durant molt de temps.

Per saber com netejar les seves decoracions de fusta haurà, sobretot, dividir per tipus: fusta envernissada o fusta natural.

Els mobles de fusta envernissada són, normalment, els de fabricació moderna. El vernís que els recobreix els fa impermeables a les taques ia la humitat, per tant, el manteniment d'aquests mobles es limita a la neteja.

L'important és utilitzar productes no agressius, tant per l'acabat brillant o mate. Per a la neteja diària pot utilitzar un drap net, lleugerament humit o sec - només per treure-li la pols. Per eliminar, per contra, les ditades (que són greixos) o empremtes de tot tipus o petites taques que poden estar causades per esquitxades (per exemple, a les portes dels mobles de la cuina) utilitzi un producte esprai multiús. Si l'acabat és brillant és útil passar de tant en tant (és suficient un cop cada deu dies) una cera esprai que restableixi la brillantor i ajudi a protegir la superfície de possibles ratlles. 

Si la fusta és natural , és a dir , no envernissada, el primer problema de manteniment després d'haver-li tret la pols és nodrir en profunditat perquè pugui impermeabilitzar, de manera que s'evitin danys produïts per taques, però també perquè no s'esquerdi i no perdi lluminositat.

La rutina de neteja diària preveu el llevar la pols amb un drap net i sec. Si cal, potser dues vegades a la setmana, pot passar una cera esprai per a fusta, que elimina ràpidament la pols i torna a enllustrar la superfície, o bé, un oli protector antiestàtic.

Per nodrir, quan el moble és nou i després posteriorment cada sis mesos com a rutina de manteniment, cal tractar-la amb un oli nutritiu , que impregna les fibres de fusta exactament com faria de forma natural una resina, mantenint elàstiques i hidratades: una crema de bellesa que ajuda a mantenir sana la seva fusta.

Per protegir la superfície de l'ús continu, contra ratlles, petites marques i l'acció de la calefacció de casa, podeu utilitzar un impermeabilitzador, que impedeix l'absorció de taques i pols.

Finalment, cal resoldre l'eterna qüestió del corc. Si la fusta és massissa, tant si està envernissada com si no ho està per fora, haurà protegir-la dels possibles nius d'aquests antipàtics animalets, que podrien ser la causa d'aquests irremeiables foradets. Per a això, apliqui un líquid anticorc sobre la part no envernissada (generalment l'interior del moble i la part inferior de les tauletes). Serà suficient efectuar el tractament dues vegades l'any per acabar amb el perill (pot fer el mateix amb les bigues de les golfes). 

Consells extrats del web: http://www.pregunteseloanuncas.es/Articulos/como-cuidar-los-muebles-de-madera.aspx